miercuri, 13 martie 2013

Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Despre exercitii pentru imbunatatirea vederii si alte sfaturi 


Dintre toate simturile cu care am fost inzestrati, ochiul este cel mai complex şi mai sensibil organ de simţ.

De multe ori la efort, supărări, căzături, accidente urmate de lovituri la cap, se constată că ochiul este afectat; se observă hematoame în jurul ochilor, pleoapelor umflate şi învineţite, iar uneori se produc chiar hemoragii şi hematoame la nivelul retinei.

Pentru prevenirea acestor probleme, se vor prezenta câteva exerciţii pentru îmbunătăţirea vederii care sunt la îndemâna oricui.

Există, desigur, numeroase medicamente şi metode terapeutice. Va vom prezenta insa câteva metode simple, dar foarte eficiente, pentru îmbunătăţirea vederii în cazul hematoamelor sau altor probleme de acest gen care afectează retina şi, implicit vederea.

Cum sa ne imbunatatim vederea?

a) Resorbţia hematomului de pe retină prin înfometare (post total)

Pentru a ne imbunatati vederea, e bine de stiut ca, inainte de a incepe acest regim de infometare, este necesar să se cureţe organismul printr-o clisma uşor acidă (în apa din vasul de clismă se adaugă şi 150 ml oţet de mere).

Regimul de înfometare propriu-zis trebuie să dureze 1-3 zile pe săptămână. În aceste zile nu se mănâncă absolut nimic, ci se va bea numai apă. După câteva săptămâni se constată o ameliorare si o imbunatatire a vederii (pata care reduce câmpul vizual se micşorează, de regulă).

Dacă la început acest regim se ţinea trei zile pe săptămână, după câteva săptămâni va fi suficient să ramână o singură zi de post total pe saptămână.

b) Dispariţia punctelor negre mobile (ca un roi de musculiţe) din câmpul vizual

Hemoragiile şi hematoamele la nivelul retinei sunt foarte periculoase. La fel de supărătoare (şi cu un grad de pericol abil) sunt şi acele puncte mici întunecate, foarte mobile, care se deplasează mereu în sus şi în jos, ca un roi supărător de musculiţe, prin faţa ochilor şi deranjează.

Conform legii lui Verigo, un organism care are prea puţin bioxid de carbon (CO2) are de suferit ca şi atunci când îi lipseşte oxigenul. În absenţa CO2, hemoglobina formează cu oxigenul un compus şi nu mai cedează organismului oxigenul pe care îl transportă.

 Ce fel de exercitii sunt recomandate pentru imbunatatirea vederii?

- Stând în faţa ferestrei deschise, la aer, se inspiră adânc, se închid ochii şi se menţine aerul în plămâni. Se mişcă apoi capul înainte şi înapoi, cât se poate răbda fără o nouă respiraţie.

Se expiră şi se inspiră profund, de câteva ori la rând. Mişcările capului trebuie să fie foarte line, pentru a nu dăuna vertebrelor cervicale.
Acest exerciţiu se repetă de trei ori la rând (cu acele pauze de două-trei respiraţii între ele).

- Se inspira profund şi, menţinând aerul în plămâni fără a expira, se apleacă capul spre umărul stâng, apoi spre cel drept, de atâtea ori cât se poate menţine aerul fără a-l expira.

Apoi se respiră normal de câteva ori. Exerciţiul pentru imbunatatirea vederii se repetă de trei ori la rând, de asemenea cu pauze de respiraţie (ca la exerciţiul nr. 1).

 - Se inspiră profund, apoi, reţinând aerul în plămâni, se roteşte capul, de câte ori se poate, alternativ, spre dreapta şi spre stânga. Şi acest exerciţiu  de imbunatatire a vederii se execută zilnic de trei ori.

Se obţine astfel un complex de 3 x 3 exerciţii, care se va efectua de cinci-şase ori pe zi. Pe lângă îmbunătăţirea vederii, se observă efecte benefice şi asupra altor părţi ale corpului.

Vertebrele gâtului devin mai mobile, pielea gâtului – mai elastică şi cu riduri mai puţine, vocea – mai clară şi mai puternică.

Şi, ca o consecinţă a participării muşchilor abdominali la respiraţie, exerciţiile au un efect benefic şi la acest nilvel: stratul de grasime de pe abdomen începe să se topească rapid.

exercitii pentru imbunatatirea vederii



Afla mai multe despre exercitiile oculare si despre cum poti renunta definitiv la ochelari, accesand:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu